Skip to main content

MONDZORG

VIER Accountants en Belastingadviseurs is al sinds de oprichting (2006) dé accountancy specialist voor tandartsen, tandartsspecialisten en mondhygiënisten. Een groot deel van onze klantenkring werkt in de mondzorg en nemen al sinds onze oprichting naar tevredenheid diensten bij ons af.
Met onze jarenlange ervaring in de mondzorg branche weten wij wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen praktijk hebt of wilt gaan starten. Met alle financiële en bedrijfsmatige vraagstukken kun je bij ons terecht.
Door onze jarenlange ervaring zijn we bekend in dit netwerk en werken we nauw samen met banken, financiers, verzekeraars, adviseurs en is er regelmatig overleg met mensen binnen de KNMT en anders specialisten in de mondzorgbranche.

Met (het starten van) een tandartsenpraktijk of mondzorgpraktijk heb of krijg je te maken met financiële en fiscale vraagstukken, administratieve verplichtingen en andere wet- en regelgeving. Daarom zijn wij er, om ondersteuning te bieden bij de financieringsaanvraag bijvoorbeeld, om nauwlettend de wet- en regelgeving in de gaten te houden en om jou advies te geven aan de hand van de benchmark voor tandartsen.

Hoe gaat het met jouw praktijk?
Hoe doet jouw praktijk het in vergelijking met andere tandartspraktijken? Naast inzicht in jouw eigen cijfers, zie je ook die van jouw collega-tandartsen, en kun je ze met elkaar vergelijken. Het gaat hier om de cijfers uit de jaarrekening én om andere bedrijfsmatige kengetallen, zoals de honoraria en resultaat per behandelstoel, de EBITDA, en de gemiddelde arbeidskosten van zowel personeel in loondienst, zzp’ers en meewerkende eigenaren.

  • Specifieke indeling van de winst- en verliesrekening, zodat je als tandarts/mondhygiënist meer informatie uit jouw cijfers kunt halen
  • Specifieke cijferbeoordeling om de ontwikkeling van kosten goed in de gaten te houden
  • Samenwerkingsovereenkomsten beoordelen, zodat de overeenkomst past bij wat je echt wil. Denk hierbij ook aan overeenkomsten van opdracht, kostenpoolen, kosten voor gemene rekening en (variant)maatschappen
  • Ondersteuning bij specifieke werkzaamheden, zoals de financiële verantwoording voor de WTZA, onderzoeken naar de prijsstelling binnen de mondzorg en UBD opgaves
  • Arbeidsovereenkomsten opstellen die in jouw branche gebruikelijk zijn.

ONZE DIENSTEN VOOR HET MKB

ACTUALITEITEN EN TIPS

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten en tips?
Klik op lees meer voor het complete overzicht.

CONTACT

Ben jij ondernemer in de mondzorg of wil je een praktijk starten? En kun je daarbij onze expertise gebruiken? Neem contact met ons op.